Τα 8 πιο καινοτόμα προϊόντα ασφαλείας για το 2015

Print Friendly, PDF & Email

Το μέλλον είναι εδώ: 8 προϊόντα ασφαλείας από το αύριο!

Κάθε Ιανουάριο οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές τεχνολογίας στον κόσμο μαζεύονται στο Λας Βέγκας για την Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CES), όπου και παρουσιάζουν τις τελευταίες καινοτομίες τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η φετινή διοργάνωση είχε να επιδείξει έναν πολύ μεγάλο αριθμό «έξυπνων» τεχνολογιών οι οποίες δείχνουν και τον πολύ γρήγορο ρυθμό με τον οποίο κινείται η επαναστατική ιδέα του «διαδικτύου των πραγμάτων».

Και η βιομηχανία της ασφάλειας, η παρουσία της οποίας στην οικιακή αγορά μέχρι σήμερα επικεντρώθηκε γύρω από συναγερμούς, πόρτες και κλειδαριές, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης των έξυπνων τεχνολογιών, δημιουργώντας προηγμένα συστήματα παρακολούθησης βίντεο και βιομετρικές δυνατότητες ασφάλειας σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Εδώ θα δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες ασφάλειας από το φετινό CES,

1. «Επαγγελματική» αυτοματοποίηση της ασφαλείας στο σπίτι

Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλέιας υπόσχονται να κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της αυτοματοποίησης της ασφάλειας στο σπίτι.
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν συστήματα που επέτρεπαν των έλεγχο για αισθητήρες κίνησης, κάμερες ασφαλείας και ανιχνευτές καπνού μέσω οθόνης αφής ή με φωνητικές εντολές.

Ο χρήστης πλέον θα μπορει να κλειδώσει το σπίτι ή να σβήσει όλα τα φώτα του με μια απλή φωνητική εντολή. Θα μπορεί επείσης να παρακολουθεί το εξωτερικό και το εσωτερικό του σπιτιού του όπου και αν βρίσκεται και θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει κάποιον συναγερμό εάν υπάρχει πρόβλημα.

2. Παρακολούθηση βίντεο ασφαλείας με ανάλυση 1080p μέσα από μια λάμπα!

Ένα νέο είδος λάμπας συνδυάζει συνδεσιμότητα WiFi με φως LED και μια κάμερα ασφαλείας 1080p σε ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

3. Γυαλιά που μετατρέπονται σε κάμερα CCTV.

Στην έκθεση είδαμε και αλλά γυαλιά τύπου Google Glass, τα οποία στην ουσία σας επιτρέπουν να φοράτε μια κάμερα CCTV στο κεφάλι σας και να βλέπετε πληροφορίες μπροστά στα μάτια σας, σε πραγματικό χρόνο.

Φέτος μάλιστα παρουσιάστηκε κι ένα ειδικό εξάρτημα που μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε ζευγάρι από κανονικά γυαλιά σε έξυπνα. Αυτά βέβαια ακόμη βρίσκονται σε υβριδικό στάδιο, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από φρουρούς ασφαλείας και την αστυνομία για τη βελτίωση της παρακολούθησης μέσω βίντεο.

4. Ξεχάστε τους Κωδικούς

Χάρη στα νέα εργαλεία αναγνώρισης προσώπου, θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το πρόσωπό σας για να ανοίξετε τα ασφαλισμένα αρχεία και προγράμματα σας, έτσι δε θα χρειάζεται πλέον η απομνημόνευση κωδικών πρόσβασης.

Τα εργαλεία αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν το πρόσωπό σας από χαρακτηριστικά μοναδικά για εσάς, όπως η απόσταση ανάμεσα στα μάτια ή τα αυτιά σας.

5. Αναγνώριση προσώπου για τυχόν “ανεπιθύμητους επισκέπτες” στο σπίτι σας

facial-recognitionΟι νέες έξυπνες κάμερες ασφαλείας μπορούν να μάθουν να αναγνωρίζουν φιλικά πρόσωπα και σας ειδοποιούν όταν ανιχνεύσούν έναν ξένο.

Χάρη στο 130 μοιρών τόξο προβολής τους και τους υπέρυθρους αισθητήρες τους, μπορούν να λειτουργούν ακόμη και τη νύχτα για να εντοπίσουν εισβολείς.

6. Τα βιομετρικά γιλέκα για παιδιά

Τα παιδικά γιλέκα με βιομετρικούς αισθητήρες επιτρέπουν στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους μέσω του smartphone τους.

Μπορούν να παρακολουθούν και να καταγράφουν μια σειρά από μετρήσεις φυσικής κατάστασης και τοποθέσιας στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο καρδιακός ρυθμός, η καταμέτρηση βημάτων, η διάρκεια του ύπνου, ο όγκος της αναπνοής όγκο και οι θερμίδες που καίγονται.

7. Ξεκλείδωμα πορτών με κλειδαριές που ενεργοποιούνται φωνητικά

Οι νέες κλειδαριές χρησιμοποιούν την τεχνολογία Siri της Apple για να προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης touchpad από τους ιδιοκτήτες τους.

Επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν απλά έναν κωδικό για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι τους χρησιμοποιώντας το ειδικό χειριστήριο αφής με οπίσθιο φωτισμό ή ένα smartphone στο οποίο θα είναι εγκατεστημένο το ειδικό δωρεάν app.

8. Το έξυπνο πεντάλ ποδηλάτου που καταπολεμά την κλοπή

Ένα ειδικό έξυπνο πεντάλ ποδηλάτου που μπορούν να παρακολουθεί την ακριβή τοποθεσία του ποδηλάτου και να προσφέρει και πληροφορίες σχετικά με την άσκηση και τη φυσική κατάσταση του αναβάτη. Αυτό το ειδικό πεντάλ αλουμινίου παρακολουθείται μέσω ενός ειδικού app (προς το παρόν μόνο για τα προϊόντα της Apple), το οποίο μπορεί να δείξει στον ιδιοκτήτη που βρίσκεται το ποδήλατο του ανά πάσα στιγμή και να τον ενημερώσει αν κινείται όσο αυτός δεν είναι πάνω του!

Σας ενδιαφέρει επίσης:

  • Δεν έχω γράψει σχετικό άρθρο!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *